Winkelwagen
0 Items

Innovation

innovation-slaapbanken

Innovation is een Deense fabrikant die al sinds 1972 slaapbanken produceert. Een aantal jaar geleden hebben ze zowel in Amerika als in China een eigen fabriek geopend en zijn de producten nu echt wereldwijd te koop. Ondanks dat is Innovation een zeer aanspreekbare fabrikant gebleven die nooit wegloopt voor zijn verantwoording en eventuele problemen goed en snel oplost. In de 27 jaar dat wij Innovation verkopen, hebben wij nog nooit een service-geval gehad dat ons ook maar 1 cent heeft gekost. Iets wat naar onze mening normaal zou moeten zijn, maar we kunnen u verzekeren dat Innovation daar uniek in is.

Innovation heeft verschillende ontwerpers, maar als we er één zouden moeten noemen dan is dat ongetwijfeld: Per Weiss. Hij is sinds 1989 werkzaam bij deze Deense fabrikant. Een van zijn eerste klussen was het ontwerpen van een shop-in-shop voor onze winkel. Een samenwerking die ons bijzonder goed is bevallen en eigenlijk alleen maar verder is uitgebreid, net als de shop-in-shop!

Hij heeft ook een aantal gezamelijke ontwerpen gemaakt, zoals model Debonair uit 2013 samen met de Franse ontwerper Marc Lebas.
We hebben het niet aan hem gevraagd, maar waarschijnlijk de beste samenwerking zal zijn geweest bij het ontwerpen van model Frej. Een mooie houten arm die past op model Splitback, Asmund, Dublexo en Fiftynine. Deze bank heeft hij dit jaar ontworpen samen met zijn zoon Oliver! Een bank gebaseerd op de jaren 50 – 60 en een typisch voorbeeld van Scandinavisch design.

oliver-weiss-and-per-weiss

Pagina 1 van 51234Last »